top of page

Lempeydellä, armolla, hyväksynnällä ja rakkaudella vahvaksi | sinun tarinallasi on väliä

Kaksitoista vuotta sitten lukiopäivän jälkeen suuntasin kohti postikeskusta lajittelemaan postia, ensimmäiseen työpaikkaani Itellaan Helsingin Metsälään. En silloin vielä tiennyt suuntaani tai mihin polkuni kulkisi. Olisinko valmis uskomaan itseeni ja unelmiini. Peruskoulussa koin koulukiusaamista, sellaista joka ei näkynyt ulospäin. Tyttöjen piikittelyä, vähättelyä, lappuja joissa olin luuseri, mitään-sanomaton nolla, ulos jättämistä kaveriporukassa. Minulla oli ystäviä, mutta minkälaisia. Olin kuitenkin ulkopuolinen. Silloin koin vian olevan minussa, nyt aikuisiällä ymmärrän, ettei mikään siitä johtunut minusta. Muita on painettava alaspäin, jotta voi nostaa itseään ylöspäin. Jokaisella on tarve tulla hyväksytyksi, millaisina haluamme näyttäytyä muille, jotta kelpaamme, kenties pelko mitä muut meistä ajattelevat, riittämättömyyden tunnetta, häpeää.


Nuo kokemukset tekivät minusta vahvan. Kaksitoista vuotta myöhemmin ajan omaan työtilaan, studioon, paikkaan vain kivenheiton päähän ensimmäisestä työpaikastani, edelleen Helsingin Metsälään. Studioon, jonne olen viimeisen kuukauden aikana saanut rakentaa omaa paikkaani, unelmaani valokuvaajana. Nyt se unelma on minun arkeni. Tuo tila, paikka, jossa saan nyt vastaanottaa ja kohdata upeita perheitä, pieniä ihmisen alkuja ja vähän isompiakin. Miten on etuoikeus tallettaa kuvia, joilla on väliä. Kuvia, joista voit nähdä rakkauden, sen, että sinulla on väliä, sinä olet tärkeä. Sinun tarinallasi on väliä, menneisyytesi ei määritä sinusta yhtään osaa, älä siis anna sen viedä sinulta pienintäkään palaa elämästäsi. Sillä, sillä ei ole mitään väliä mitä muut sinusta ajattelevat, sinun ei tarvitse olla virheetön, täydellisine vartaloineen ja ominaisuuksineen. Sinä riität ja kelpaat juuri sellaisena kuin olet. Ihmisenä. Ja se miten me nähdään itsemme, sillä on suuri merkitys siihen esimerkkiin, jonka me jätämme omille lapsille. Jos edes yhden kuvan kautta voitte nähdä itsenne niin upeina, kun mä nään teidät kameran takaa on mun työlläni suurempi merkitys tässä maailmassa.

Olen kasvanut ja kulkenut pitkän tien. En pelkää mitä muut ajattelevat, etenkään asioista, joille en ole itse voinut tehdä mitään. Olen ylpeä omista saavutuksista, omasta luonteestani, mennä läpi vaikka harmaan kiven. Vaikka joskin olen ymmärtänyt matkan varrella myös ottaa apua vastaan. Annan muiden nähdä itseni epätäydellisenä ja haavoittuvana, helposti lähestyttävänä ja samaistuttavana ihmisenä. Sillä ei meistä kukaan ole täydellinen, eikä pidä olla. Elän elämää, sellaista jossa minulla on hyvä olla. Pyrin täyttämään päivät lempeydellä, armolla ja hyväksynnällä. Se koostuu monista tunteista, sillä ihmis-elämään kuuluu se sateenkaaren värinen tunteiden kirjo.


Oli aivan mieletön etuoikeus saada kuvata koko viime viikonloppu upeita äitejä ja lapsia minikuvauksien muodossa teemalla “”Rakkaudesta sinuun”. Kiitos teille jokaiselle, joka olitte. Jätätte jälkeenne mitä ihaninta tarinaa, perintöä. Se tekee mut todella onnelliseksi, kun saan olla osana jotain näin merkityksellistä. Sitä mitä sinusta jää jäljelle. Jätitte myös jäljen minun tarinaan. Kiitos jokaisesta ihanasta palautteesta, se menee syvälle sieluun asti, sillä sinun sanoillasi on väliä, suurempi merkitys kuin arvaatkaan.


Tässä kuvakooste tuolta viikonlopulta.


Rakkautta päiviinne!Comments


Pysy kuulolla uutisista & liity postituslistalle!

Search By Tags

bottom of page