K U V A U S E H D O T  &  I N F O

Valokuvauspalvelujen yleiset sopimusehdot

Alla esitetyt yleiset ehdot ovat voimassa kaikissa kuvauspalveluissa, ellei asiakkaan kanssa ole toisin kirjallisesti sovittu. Varaamalla kuvauksen sitoudut kuvausehtoihin.

Kuvauksen hinta ja palvelun sisältö

Valokuvauksen hinta ja sisältö määräytyy kuvausmaksusta ja valitsemastasi kuvapaketista. Vuonna 2019 en ole velvollinen maksamaan arvonlisäveroa.

Kuvauksen sisältö

Kuvausmaksu sis;

 • Suunnittelupalaveri; sähköpostin välityksellä, puhelimitse tai kasvokkain

 • Kuvauksen toteutus kuvausajan puitteissa studiolla, miljöössä tai asiakkaan kotona, kuvausalueena pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa myös kunnat Tuusula, Kerava ja Järvenpää). Pääkaupunkiseudun ulkopuolella kilometrikorvaus 0,41€/km

 • Laaja koevedosgalleria toimitettuna asiakkaalle salaisen linkin välityksellä, josta valita kuvat

 • Lasku sähköisesti (kuvausmaksu maksetaan heti varausvaiheessa. Varauksen vahvistuttua asiakkaalle lähetetään lasku sähköisesti, jonka asiakas on velvollinen maksamaan sen vastaanotettuaan, eikä maksua palauteta mikäli kuvaus peruuntuu. Laskun maksuaika 14 päivää)

Kuvapaketit sis;

 • Lasku sähköisesti (maksuaika 14 päivää)

 • Valitseman paketin sisältämä kuvamäärä korkearesoluutioisina jpg-kuvina sekä pienemmät kuvatiedostot nettikäyttöön vesileimalla

 • Kuvankäsittely (asiakas on nähnyt valokuvaajan aiempia töitä mutta hyväksyy sen, että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. Valokuvaaja ei takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Valokuvaaja paäättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti)

 • Täydet oikeudet kuvien omaan käyttöön (rajaton oikeus teettää kuvia itse valitsemasta paikasta). Ei oikeuksia kaupalliseen käyttöön (markkinointi, kilpailut, mainonta yms.)

Kuvauksen muut ehdot

Asiakas voi siirtää kuvausta sairastapauksen tai muun painavan syyn vuoksi veloituksetta, kuitenkin ilmoittaen siitä 48 tuntia ennen varattua kuvausaikaa. Mikäli kuvausta ei ole siirretty 48 tuntia ennen veloitetaan siitä 30€.

Valokuvaajan sairastuessa valokuvaaja varaa oikeuden siirtää kuvaus toiselle päivälle tai asiakkaan halutessa kuvaus voidaan myös perua (kuvausmaksua ei kuitenkaan palauteta).

Kaikenlainen kuvien rajaaminen ja muu kuvankäsittely kiellettyä valmiiden kuvien lähetyksen jälkeen (toiveet esitettävä kuvia valitessa koevedosgellerian yhteydessä).

 

Netissä kuvien julkaisussa käytettävä nettikoon tiedostoja ja mainittava @Mayflyvisuals sekä #mayflyvisuals

 

Tekijänoikeuksien säilyminen valokuvaajalla ja valokuvaajalla oikeus käyttää kaikkia otettuja kuvia omassa portfoliossa, markkinoinnissa sekä oikeus osallistua myös mahdollisiin kilpailuihin (kuvattavien nimiä ei julkaista kuvien yhteydessä)

Kuvien toimitus

Asiakas saa koevedokset kahden viikon sisällä kuvauksesta galleriaan nähtäväksi ja valittavaksi. Valinnat tehtävä kahden viikon kuluessa (kansio poistuu asiakkaan kuvien valintojen jälkeen, jolloin lisäkuvien tilaaminen ei ole enää mahdollista). Koevedoskuvia ei saa käyttää, eikä  koevedoksista saa ottaa kuvakaappauksia. Valokuvaaja käsittelee asiakkaan valitsemat vedokset huolella, oman tyylinsä mukaisesti. Asiakkaalle toimitetaan valmit kuvat sopimuksen mukaan 4 viikon kuluessa vedoksien valinnasta edellyttäen, että lasku on maksettu.

Valokuvat toimitetaan kahdessa eri resoluutiossa asiakkaalle; täys- ja Internetresoluutio JPEG (sRGB)

-Täysresoluutio (kuvatulosteisiin ja -tuotteisiin)

-Internetresoluutio (Facebook, Instagram, email jne.)

Asiakas saa kuvansa nettigalleriaan ladattavaksi. Ohjeet lataukseen tulevat erillisessä emailissa.

Valokuvaajalla vastuu pitää kuvien linkki voimassa kuukauden ajan jonka sisällä asiakkaan tulee ladata kuvat käyttöönsä.

n e w b o r n k u v a u s

Newbornkuvaus kannattaa varata jo odotusaikana hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää.  Kuvaus varataan aina alustavasti lasketulle ajalle ja vauvan synnyttyä sovitaan tarkempi kuvausaika. Pidän aina kalenterissani vapaita kuvausaikoja varattuja newbornkuvauksia varten. Paras aika vastasyntyneen kuvaukseen on vauvan ollessa 5-14 päivän ikäinen. Tällöin vauvat nukkuvat vielä paljon, tykkäävät olla kippurassa ja vauvaa pystytään hyvin asettelemaan eri asentoihin. Kuvaan vauvat siis aina alle kahdenviikon ikäisinä.

Newbornkuvaukseen on hyvä varata aina 2-3 tuntia aikaa. Kuvaus etenee rauhassa vauvantahtisesti, vauvaa kuunnellen. Kuvatessani vauvaa vanhemmat voivat nauttia kahvia/teetä ja ottaa hetken rennosti. Kuvauspakettiin kuuluu myös perhekuvat ja mahdolliset sisaruskuvat. Otan perhe- ja sisaruskuvat aina ensin, jonka jälkeen sisarus/sisarukset voivat lähteä toisen vanhemman kanssa ulkoilemaan. Mukaan kannattaa siis varata myös lämmintä vaatetta päälle. Studion lähellä sijaitsee mukava pieni leikkipuisto. 

 

Newbornkuvauksessa studiolla kuvaan vauvat kapaloituina beanbagilla ja korissa. Lisäksi tytöille löytyy pitsipukuja ja pojille myös omanlaiset pukunsa. Tyylini on luonnonläheinen ripauksella bohoa.

Kotikuvauksissa kuvaus on lifestyle henkinen. Mikäli haluat ikuistaa arjen aidot ensihetket vauvan kanssa sisältäen vaipanvaihdot, syötöt, vauvan ihastelut ja nukkumiset, valitse tämä vaihtoehto. Samalla kuvataan vauvasta myös omat potretit. Kotikuvauksiin mahdollista saada rajallisesti rekvisiittaa mukaan.


Hujahtiko ensimmäiset kaksi vikkoa vauhdilla ja kuvat jäi ottamatta. Ei hätää. Seuraava hyvä hetki kuvata on vauvan ollessa 3 kuukauden ikäinen. Kuviin saadaan jo erilaista luonnetta ja vauvapiirteet tallettuvat kauniiksi kuviksi.

 • Pinterest
 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

© 2020 Mayfly Visuals | Y-2851905-8 | info@mayflyvisuals.com | 050 3814203

||  NEWBORN &  PERHEKUVAUS  ||