top of page
vastasyntyneen kuvaus helsinki espoo vantaa kerava järvenpää, vastasyntynyt, vauva, newborn, newborn kuvaus helsinki espoo vantaa kerava järvenpää, vauvakuvaaja, newborn kuvaaja, vauvakuvaus studiolla, vauvakuvaus perheen kotona helsinki espoo vantaa kerava järvenpää. studiokuvaus. äitiys äiti perhe. mayfly visuals.

Jonain päivänä

kerrot tarinaasi, 

mitä olet kokenut,

mistä kulkenut lävitse, 

kaikki ne seikkailut. 

Anna valokuvien ohjata

tuolla tiellä. 

Sillä lopulta jäljelle jää

sinun tarinasi. Sinun perintösi.

Q & A

Kysytyimmät kysymykset perhe- ja newbornkuvauksiin liittyen

K: Koska perhekuvaus kannattaa varata?

 

V: Kuvaus kannattaa varata jo hyvissä ajoin. Mitä aiemmin varaat kuvauksen sitä suurenpi
todennäköisyys, että aikoja on vielä jäljellä. Hoidan toista lastamme vielä kokopäiväiseti kotona allergioiden takia ja tämä rajaa työaikaani hyvin paljon. Aikainen varaus antaa myös minulle aikaa suunnitella kuvauksesi huolella ja ehdimme tutustua toisiimme jo hieman ennen itse kuvausta.
Kesän kuvaukset tulevat varattaviksi aina etukäteen. Näistä ilmoitan tarkemmin instagramin puolella, ota siis tilini serurantaan.  Vapaita aikoja voit tiedustella  täyttämällä nettisivuilla yhteydenottolomakkeen.

K: Missä kuvaus tapahtuu?

 

V; Kaikki kuvaukset voidaan toteuttaa vuoden ympäri toiveidesi mukaan joko studiollani Helsingin Metsälässä, miljöössä tai omassa kodissasi. 

K: Miten saan vauvan nukkumaan kuvauksissa?

 

V; Teidän ei tarvitse huolehtia mistään kuvauksiin liittyvästä asiasta. Vauvaa kuvatessa saatte istahtaa sohvalle, nauttia kupin vastapaahdettua kahvia tai irtoteetä pienten herkkujen kera. Hoidan vauvan hyssyttelyt ja nukuttamiset. Ainoastaan maito-tankkaukseen pyydän äitiä.  Usein vauva kuitenkin nukahtaa paremmin, kun maito ei tuoksu äidin sylissä. Aina vauvat eivät kuitenkaan nuku,  tämäkään ei haittaa.  Yhtä ihanat kuvat saamme hereilläollessa ja yksikään kuvaus ei ole jäänyt tämän takia toteuttamatta.

K: Mitä miljöökuvaukseen olisi hyvä ottaa mukaan?

 

V; Ota kuvaukseen mukaan vaatevalinnat. Voit ottaa useammankin asukokonaisuuden mukaan
ja voimme yhdessä katsoa mitkä sointuvat parhaiten yhteen. Käytössäsi on myös aina uniikki lainavaatekaappi, josta voit vapaasti lainata vaatetta kuvauksiin. 
Ota lapsille mukaan vesipullo sekä pientä syötävää. Lapsen lempilelu on myös usein hyvä ottaa mukaan ja samalla se voidaan ikuistaa kuviin. Myös hiusharja ja puuteri kannattaa sujauttaa laukkuun. 

K: Käsitteletkö rypyt ja ruhjeet pois kuvista?

V;  Käsittelen kuvia hyvin vähän. Tarkoittaen sitä, että säädän värisävyt kohdilleen tyylilleni ominaisella
tavalla. Päätän myös onko kuva mielestäni parempi värillisenä vai mustavalkoisena. En poista elämään
kuuluvia pieniä mustelmia tai ryppyjä, sillä kuvilleni ominaista on, että elämä saa näkyä. Häiritsevät 
finnit voin poistaa jos ne häiritsevät sinua.

K: Koska newbornkuvaus tulisi varata, kun syntymäaikaa ei vielä tiedetä?

 

V: Newbornkuvaus on hyvä varata jo odotususaikana, jotta aikoja on varmasti jäljellä. Kuvaus varataan alustavasti lasketulle ajalle ja toteutetaan vauvan synnyttyä. Useimmiten aina kahden viikon kuluessa syntymästä. Jätän aina kalenteriini tilaa kuvauksia varten ja kun vauva on syntynyt laitatte minulle viestiä  ja sovimme tarkemman kuvausajan. 

K: Miten meidän tulee varautua newbornkuvaukseen?

 

V; Kaikki tarvittava löytyy studiolta (niin lämmittimet, kapalot, bodyt, pitsipuvut yms.). Keskustelemme toiveistanne aina etukäteen ja vastaanotatte valmistautumisoppan ennen kuvausta.  Teidän tulee siis vain tuoda itsenne ja nauttia kuvaushetkestä. Kuvaus sis. kuvat niin koko perheen, äidin ja isän, kuin mahd. sisarusten kanssa. Myös kuvat vauvasta erikseen. Tyylini on luonnonläheinen ja lifestyle painoitteinen. Hellittelyt sekä suukot yhtä pientäkään yksityiskohtaa unohtamatta. 

K: Julkaistaanko kuviamme nettisivuillasi tai sosiaalisessa mediassa?

 

V; Valokuvaajalla on täydet oikeudet kuvien käyttöön tarkoittaen, että minulla on oikeus julkaista kuvia omilla nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä osallistua mahdollisiin kilpailuihin. Kysyn kuitenkin aina saako kuvia julkaista ja tahdon antaa teille oikeuden päättää asiasta. Toivon, että annatte julkaisuluvan sillä se on oikeastaan ainoa keinoni osoittaa työtäni ja tyyliäni uusille potentiaalisille asiakkaille. Arvostaan äärettömän paljon lupaanne, enkä koskaan julkaise nimitietoja. 

K: Saammeko itse teettää kuvia?

 

V; Teillä on täysi oikeus teettää rajattomasti kuvatuotteita haluamastanne paikasta. Kauttani 
saa myös tilattua laadukkaita ja aikaa kestäviä kuvatuotteita, jotka olen valinnut teille huolella.  Suosittelen siis aina ehdottomasti tilaamaan kuvatuotteen kauttani, sillä silloin työni jälki on parhaimmillaan, värisävyt toistuvat juuri, kuten olen ne suunnitellut ja kuvat kestävät haalistumattomina vuosikaudet. Mikäli tilaat kuvia itse valitsemastasi paikasta en voi taata, että värisävyt toistuvat oikein.  

K: Kuinka korona vaikuttaa kuvauksiin?

V; Vallitsevan tilanteen takia käytän erityistä tarkkuutta 

hygieniaan. Käytän jokaisen kuvauksen yhteydessä kasvo- 

maskia sekä käsidesi kulkee aina mukana. Lainavaatekaapin vaatteet pestään jokaisen käyttökerran jälkeen, samoin kaikki newbornkuvauksissa käytettävä materiaali. Samalle päivälle pyrin ottamaan vain yhden kuvauksen, joten kontaktit pidetään minimissä. Emme muutenkaan perheemme kesken liiku asioilla kuin välttämättömimmät ostokset. Olemme jo pitkään käyttäneet kotiin toimitettavia kauppatilauksia ja miehenikin tekee etänä töitä. Esikoisemme käy normaalisti päiväkodissa. 

bottom of page