top of page

Studion vaiheet | mistä tarina alkaaOlen pitkään haaveillut omasta tilasta, tilasta jonne voisit perheesi kanssa saapua turvallisesti kuvauksiin. Googlaillut epäsäännöllisen säännöllisesti ja nyt viimein vuoden alusta löysin minua täydellisesti palvelevan tilan. En voinut kieltäytyä mahdollisuudesta, joten askeleet oman unelman toteuttamiseen ottivat suuren harppauksen kertaheitolla. Jos olet seurannut minua jo alkuajoista lähtien saatat muistaa, että vuonna 2018 minulla oli yhteinen studiotila toisen valokuvaajan kanssa. Irtisanoin oman sopimukseni, kun saimme tietää odottavamme pikkuveljeä ja synnytys lähestyi. Nyt tuo pieni ihme on kasvanut jo kaksivuotiaaksi ihanaksi höpöttäjäksi ja on uusien tuulien aika. Suunnitelmat lähti käyntiin moodboardilla, tiesin täsmälleen mitä halusin ja mikä tukisi täydellisesti yritykseni punaista lankaa; luonnollisuutta, ekologisuutta ja merkityksellisyytta. Pala luontoa kuivattujen kukkien, heinien installaation muodossa, rouheaa seinäpintaa ja tarkoituksena ostaa kaikki mahdollinen #secondhandina.

Miten kaikki sitten sujui?

Se hetki, kun pyöräytän avaimet lukossa ja saan oven auki. Hengitän ja talletan joka sekunnin sydämeeni. Valkoinen seinä ja avaruus, suuret ikkunat. Tästä se lähtee... Oman studiotilani rakennus. Juuri omien toiveideni mukaan. Eikun spatula käteen ja stuccoa tekemään.


Valitsin maaliksi Kalklitirin kalkkimaalin, sillä saisin eniten juuri sellaista hieman rosoista jälkeä. Sekoitin kahta sävyä keskenään ja levitin sitä laastin tavalla spatulalla. Olin laskenut maalin Kalklitirin ohjeiden mukaan, mutta jokainen seinä on täysin erilainen, enkä tietenkään ollut tätä huomioinut. Seinä imi maalia älyttömiä määriä ja maali loppui kesken. Kyllä... Ilman haasteita ei tässä päästy. Lähdin soittelemaan eri pikkuliikkeitä läpi. Mistään ei tahtonut löytyä toista käyttämääni sävyä, kunnes vihdoin löysin pienen ihanan putiikin Pietarsaaresta @lenasshop, joka kirjaimellisesti pelasti minut. Sain sovittua express toimituksen maaleille ja ne saapuivat minulle kotiovelle keskiviikko aamuna (tein tilauksen maanantai iltapäivällä).


Seinän kuivutta jälki oli selkeästi nähtävillä ja onneksi tilasin maaljea sen verran, että se riitti vielä yhden kerroksen maalaukseen. Tämän kerroksen tein pensselillä käyttäen x-stroke menetelmää.
Viimein seinä oli valmis ja sain odotella kuivumista. Budjetti seinälle moninkertaistui ja piti ostaa lisää tarvikkeitakin. Ensi kerralla tiedän paremmin. Aiempi kokemukseni Kakllitir maalien käytöstä oli ollut loistava ja maalia jäi tällöin reilusti ylikin. Koskaan ei siis voi tietää kuinka seinä reagoi. Mutta voitte kuvitella, kuinka onnellisena lähdin kotiin tuon maaliurakan jälkeen rinta rottingilla. Minä tein sen ja vielä ihan itse.

M I L T Ä V A L M I S L O P P U T U L O S S I T T E N N Ä Y T T Ä Ä . . .


Enemmän, kuin täydellistä. Eikö?


Seinästä tuli niin kaunis ja tilaamani kukkapilvi-installaatio @kukkatehdas putiikista on henkeäsalpaava.

(Installaatiosta on saatu alennusta yhteistyössä). Sänky puuttuu vielä ja sen haen tulevana viikonloppuna 13.3 lauantaina veljeni kanssa.


Kurkkaa vielä ensimmäiset testikuvat meidän pienistä muruista.
(Kuvissa lapsilla näkyvät vaatteet, mekko ja housut @himaclothing käsialaa, saatu brand

rep yhteistyössä).


Mitä pidätte?

Comments


Pysy kuulolla uutisista & liity postituslistalle!

Search By Tags

bottom of page